EKOTOPFILM – ENVIROFILM

Galéria

NAJLEPŠIE SVETOVÉ FILMY O EKOLÓGII V LIPTOVSOM MIKULÁŠI

Mesto Liptovský Mikuláš sa stalo partnerom regionálnej Tour Ekotopfilm - Envirofilm, najstaršieho medzinárodného filmového festivalu s environmentálnou tematikou na svete. Návštevníci si počas jedného dňa, 5. marca, v Dome Kultúry, budú môcť pozrieť výber víťazných dokumentárnych filmov z celého sveta a zapojiť sa do zaujímavej diskusie s názvom: Záchranná stanica v Zázrivej – pomoc zvieratám v núdzi. Pre žiakov základných a stredných škôl je doobeda pripravený zaujímavý a interaktívny Junior festival. Vstup je zdarma.

Návštevníkom v Liptovskom Mikuláši prinášame to najlepšie z festivalového ročníka 2017. Jeho program začína doobeda JUNIOR FESTIVALOM, ktorý je určený žiakom a študentom základných a stredných škôl.

Festival pokračuje večerným programom určeným pre širokú verejnosť. Každý, kto sa zaujíma o prírodu, ekológiu a záleží mu na prostredí, v ktorom žije určite privíta PÄŤ DOKUMENTÁRNYCH FILMOV, víťazov májového ročníka 2017 svetového festivalu. Filmy atraktívnym spôsobom otvárajú a poukazujú na niektoré z mnohých problémov, ktorým naša civilizácia čelí. Aký je príbeh o plytvaní jedla a prečo 50% z neho končí ako odpad porozpráva prvý film v poradí. Zo Slovenských tém sa dozviete viac o tom, aký je život chránených Kamzíkov v Tatrách. Radi sa obliekame pekne a podľa posledných módnych trendov, pozrite si však ďalší film z programu festivalu, ktorý ukáže inú stránku módneho sveta – z pohľadu dopadu na ekológiu a našu planétu. Budúcnosť našich miest je názov filmovej eseje, ktorá sa zaoberá minulosťou, súčasnosťou a budúcnosťou urbanizácie. Prehliadku víťazných filmov ukončí príbeh (zne)svätenej rieky Gangy, ktorú uctieva miliarda ľudí a 500 miliónov ľudí je na nej závislých.

Dĺžka podujatia: 300 minút
Rok výroby: 2018
Dátum lokálnej premiéry: 5. marec 2018

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.