Katarína KOŠČOVÁ

Katarína KOŠČOVÁ

Jedna speváčka a jeden klavirista. V prípade, že ide o dvojicu Koščová - Špiner, nik iný vám tam nebude chýbať. Žiaden veľký ansámbel, len dvaja interpreti a spolutvorcovia úplne stačia na to, aby sa dotkli diváka na tých najhlbších miestach. Na koncertoch Katky a Dana sa smeje i plače, divák sa stáva svedkom a súčasťou intímnej výpovede, skutočného priateľstva, lyrického prežívania i spoločného humoru. Katka a Daniel budú nablízko, na dotyk. Takto sú najuveriteľnejší pre seba aj pre ostatných.

Katka:

„Toto je môj najobľúbenejší spôsob hrania, takto vo dvojici. Mám pocit, že vtedy vychádza to najlepšie z nás oboch. Najuvoľnenejšie, najslobodnejšie.“

Katarína má za sebou úspešné koncerty s Geišbergovcami. Ako hosť pravidelne koncertovala s českou folkovou legendou Neřež. Zaspievala si aj s Danom Bártom, jazzovým AMC triom, swingovým Prešovským Dixielandom a mnohými ďalšími kapelami a interpretmi. V roku 2012 zhudobnila niekoľko textov Michala Horáčka, dva z nich – Štědrý večer, Přes most bez punčoch – sa stali súčasťou Horáčkovho projektu Český kalendář. Pieseň Štědrý večer naspievala Katarína ako duet s Vojtěchom Dykom.

05.05.2023 o 18:00 v Klubovej scéne Domu kultúry

Vstupné: 17,-€

Dĺžka podujatia: 90 minút
Dátum lokálnej premiéry: 5. máj 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.