MINIKOMÉDIE

Galéria

Ľupčianske netradičné divadlo LUNETRDLO pôsobí na neprofesionálnej scéne už viac ako 27 rokov. Inscenuje vlastné texty z ktorých najviac zarezonovali Raketový vzostup Anči Zbíjačky, Obvoďák, Ľupčastory, Dnes večer hrám ja, Poetický labyrint,

... Ale aj hry „na motívy“, alebo s „vlastným uhlom pohľadu“ ... Príjemne krvavý podvečer, Rosencrantzová a Guildensternová sú už mŕtve (Hamlet), Ženský zákon, Má svoju typickú poetiku v duchu smiech cez slzy. Alebo aspoň na zamyslenie. Aby si každý odniesol z predstavenia niečo, čo bude trvať viac ako len cestu domov z divadla. A častokrát niekomu dôjde až neskôr. Ale stojí to za to.

Pierre Henri Cami: Pre väčšinu divákov úplne neznámy francúzsky autor. Svoje dielka tvoril pred zhruba 100 rokmi. A taký velikán svetového humoru, akým bol Charlie Chaplin, sa o ňom vyjadril, ako o najväčšom humoristovi všetkých čias. A predsa ho málokto pozná. Možno preto, že jeden čas pracoval v pohrebnej službe a dokonca: jeho začiatky sú spojené s časopisom Furgon, ktorý bol periodikom, vydávaným parížskymi pohrebnými službami. Už asi tušíte, že bol majstrom čierneho humoru.

Kto pozná Ľupčianske netradičné divadlo vie, že to netradičné nemáme len v názve, ale aj v tvorbe. A že siahnuť po Camiho MINIKOMÉDIÁCH bola pre nás výzva. Možno aj preto, že minikomédie sa síce javia ako divadelné texty, ale väčšina režisérov ich pokladá za neinscenovateľné. Nuž sme sa s nimi popasovali a výsledok uvidíte práve teraz.

Tak to skúste vydržať. Čierny humor má svoje kúzlo a svoje skryté významy.

14.03.2024 o 18:00 hod. Veľká sála Domu kultúry

Vstupné: 8,-€

Seniori 62+ ZŤP a študenti do 18 rokov: 5,-€

Dĺžka podujatia: 60 minút
Dátum lokálnej premiéry: 14. marec 2024

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.